Sjælland for jyder

Hovsa! vi kører jo ikke på motorvejen

Vi kender godt turen tværs over Sjælland: Først forbi Korsør, så Slagelse, så Sorø, Ringsted, svinget i Solrød, de store frakørsler i Vestegnen – og til sidst København.

Eller også kender vi turen fra Odden forbi Holbæk og Roskilde til hovedstaden.

Men alt det andet på Sjælland: Kender vi noget til det?

Hvis svaret er nej – så er her en enestående mulighed for at rette op på manglen.

Vi går ud på Sjællands vestligste punkt, og nyder udsigten fra fyret ved Røsnæs over mod Nordfyn og Samsø. Og da vi nu er i Danmarks Napa-valley, smager vi den lokalt producerede vin fra Danmarks største vingård.

Ludvig Holberg skrev meget mere end ”Jeppe på bjerget”. Hans pen lynede, og nedfældede bl.a. en stor Danmarkshistorie. Og så var han fremsynet godsejer, økonom, matematiker, bonde-frigører og meget mere. Det hører vi om på Holberg-museet i Vestsjælland.

Herlufsholm slår døren op for en rundvisning for os. En helt anden tilværelse hører vi om, når vi besøger Danmarks første storkollektiv, Svanholm gods.  VI går under jorden ved koldkrigsmuseet på Stevns, og hæver os højt over jorden, når vi snor os til toppen af det nye skovtårn ved Gisselfeldt.

Og så er der Roskilde domkirke med alle historierne om danske konger og dronninger. Der er Frederiksborg slot, som vi ikke kan komme udenom. Der er også Lammefjorden og Frederiksværk, som man måske hurtigt kunne komme til at gå udenom, men som rummer markante kapitler af Danmarks historie.

Vi bor godt i 4 nætter, og får store indtryk i 5 dage rundt på Sjælland, for der er meget at opleve, når man forlader motorvejen. Undervejs kan vi flere gange komme til at tænke som Jeppe: Drømmer jeg, eller er jeg vågen?

Afrejse: Maj, september fra Aarhus

Afventer pris

Sjælland for jyder: Vær den første til at få oplysninger om næste rejse – tilmeld dig nyhedsbrevet

Afrejse: Maj, september fra Aarhus
Afventer pris

Endeligt dagsprogram for rejsen er under udarbejdelse